fredag den 19. august 2011

Mojito Cupcakes


En af prinsessens undersåtter er blevet afhængig af mojito cupcakes, og da prinsessen hver kan eller ønsker at bage mojito cupcakes til ham hver dag, offentliggør hun hermed opskriften til alles glæde. Opskriften har hun i al hemmelighed fået af hendes gode venner fra Hummingbird Bakery, og tillader sig at gengive den, som hun fået den fortalt.

Mojito Cupcakes
ca. 24 mini cupcakes

Kager
100 ml hvid rom
170 g sukker
40 g blødt smør
120 g mel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk fintrevet limeskal
1 tsk fintrevet citronskal
1 spsk finthakket mynte
1 stort æg
120 ml mælk
0,5 tsk vanilleessens

Frosting
80 g blødt smør
250 g flormelis
0,25 tsk fintrevet limeskal
0,25 tsk fintrevet citronskal
0,25 tsk finthakket mynte
4 tsk mælk
4 tsk hvid rom

Reducer 100 ml rom og 30 g sukker til ca halv portion ved at lade det småkoge sammen
Lad det afkøle
Miks smør, mel, bagepulver, lime, citron, mynte og det resterende sukker (140 g) sammen til det minder om brødkrummer
Bland de våde ingredienser sammen i en skål.
Bland langsomt de våde ingredienser med de tørre mens der mikses
Fyld forme 2/3 op og bag ved 170 grader i ca 13 min
Tjek om de er færdigbagte med en kødnål

Mens kagerne er i ovnen, vil prinsessen anbefale et lille hvil i prinsessestolen med en mojito til at varme lidt op på.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en rist
Hæld rom og sukkerlagen over kagerne mens de stadig er lune

Herefter er det tid til at lave frostingen
Miks smør, flormelis, lemon, lime og mynte til de føles lidt som groft sand - muligvis det man kan finde omkring Vesterhavet
Bland de våde ingredienser sammen
Bland de tørre og våde ingredienser på lav hastighed, og når du mener de er blandet godt sammen skrues der op for hastigheden, og der mikses til frostingen er luftig.
Smør eller sprøjt frostingen på kagerne og server dem med en mojito - hvis der er mere...

2 kommentarer:

  1. De lyder super lækre! Kan man bruge lys rom i opskriften? Gør det nogen forskel? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille. De er super lækre, og du kan sagtens bruge lys rom uden at det gør det store forskel. God fornøjelse.

      Slet