tirsdag den 4. september 2012

Banan cupcakes

Til nevøens dåb var prinsessen blevet bedt om at bage cupcakes til kaffen, og det kunne den kageglade prinsesse jo ikke sige nej til. Derfor er mængden på opskriften også noget større end normalt, men nogle gange må prinsessen jo udfordre sine undersåtter, og hvis man ønsker at bage en mindre mængde er det frem med de matematiske hjerneceller.

Banan Cupcakes
Ca 42 stk

Kager
500 g blødt smør
500 g mel
500 g sukker
8 æg
200 g hasselnødder
200 g chokolade
7-9 bananer
3 tsk bagepulver

Frosting
600 g neutral flødeost
1200 g flormelis
80 g blødt smør
6 tsk kakaopulver

Pisk smør og sukker luftigt
Pisk æggene i et ad gangen
Hak hasselnødder og chokolade i den størrelse du ønsker og kom den i dejen
Mos bananerne og kom dem i dejen
Bland mel og bagepulver i og vend det hele til melet er rørt ud
Fyld dejen i forme, ca 2/3 op
Bag i ca 20 min ved 190 grader
Køl af mens du nyder en bananlikør.

Pisk flødeost, flormelis, kakaopulver og smør let og luftigt
Fyld frostingen i en stor sprøjtepose og tyl den på cupcakesene


Pynt dem med sprinkles eller andre kreativiteter.

1 kommentar:

  1. Jeg er sådan en der elsker store opskrifter for så er der lidt til frysen.. Ellers holder tingen meget megt kort tid...Tak for opskriften.. må prøves en dag...

    SvarSlet