torsdag den 22. november 2012

Æbleskiver


Prinsessen fik en æbleskivepande i julegave sidste år, så hun kunne blive integreret ind i den danske julespises traditioner, og det er desværre ikke så meget hun har brugt den. Men i denne uge blev det til en omgang æbleskiver til dessert, som en god optakt til de gode decemberaftener.

Prinsessen tog udgangspunkt i denne opskrift og lavede lidt om i den.

Æbleskiver
Ca 35 stk.

5 dl hvedemel
1 tsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 tsk kardemomme
1 tsk natron
1 knivspids bagepulver
3 æg
5 dl kærnemælk
40 g smør

Bland de tørre ingredienser sammen.
Smelt smørret.
Skil æggeblommerne fra hviderne.
Hæld smør, æggeblommer og kærnemælk i de tørre ingredienser og bland det sammen til en dej.
Lad dejen hvile på køl i ca 30 min.
Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Bag æbleskiverne, som er gode og fyldige, og holder formen fint.


Server med flormelis og syltetøj på en kold vinteraften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar