tirsdag den 28. august 2012

Slap


To dages festival i dukkernes tegn er nu afsluttet, og prinsessen har været meget tilfreds. Især i Skydebanehaven i søndags var der fuldt hus med masser af glade gæster. Så er det værd at lave noget for sine undersåtter må prinsessen indrømme, selvom fødderne er ømme og hovedet træt. Prinsessen kan dog ikke hvile på laurbærene, for der venter en udstilling lige om næste uge, og i dag kommer der fint besøg fra kommunen.


lørdag den 25. august 2012

Puppet Junior


Prinsessen har travlt lige for tiden og føler virkelig, at hun tjener sin apanage. I de sidste par uger har hun haft lange arbejdsdage efterfulgt af lektielæsning, så det er ikke blevet til megen fritid. Derfor har hun glemt at reklamere for et skønt familiearrangement, som hun er protektor for, og som løber af stablen lige nu. Nemlig Puppet Junior. Dukketeater for hele familien. I morgen i Skydebanen og mandag i Enghaveparken.

onsdag den 22. august 2012

Nudelsalat


Mens sommeren stadig står på, er det med at hive de friske sommerlige salater frem af skabet. Denne nudelsalat er også god, hvis man har en del grøntsager i skuffen, som snart skal bruges.

Nudelsalat
2 personer + rester til madpakken

125 g nudler efter eget valg
2 håndfulde spinat
3 gulerødder
4 radiser
7 cherrytomater
1/4 agurk
3 forårsløg
6 stilke thai basilikum
3 spsk sesamfrø

2 bøffer

2 tsk fiskesauce
2 tsk soya
3 spsk vand
2 tsk sukker
2 fed hvidløg
1/4 chili


Hæld kogende vand over nudlerne og lad dem trække til de er bløde
Skyl dem i koldt vand og dryp af
Rist sesamfrøene på en tør pande
Skær grøntsagerne i fine skiver
Bland grøntsager og nudler sammen
Hiv basilikumbladene af stilkene og bland i salaten sammen med sesamfrøene


Lav en dressing af finthakket hvidløg og chili sammen med fiskesauce, soya, vand og sukker
Juster, hvis smagen ikke helt passer dine smagsløg
Hæld dressingen over salaten

Steg bøfferne efter smag
Krydr med peber
Skær bøfferne i tynde skiver og fordel over salaten
Server med det samme


tirsdag den 21. august 2012

Pakkeleg

Prinsessen har for første gang været så heldig at deltage i en pakkeleg her i blogland, og hun håber, at to af hendes undersåtter har lyst til at føre pakkelegen videre. Legen går ud på, at man tilmelder sig, modtager en royal gave fra prinsessen, finder to, der gerne vil lege med, og modtager en gave fra de to, der deltager. Skriv, hvis du har lyst til at være med.

Prinsessen har været så heldig at modtage en lækker pakke af Dorthe, med den fantastiske blog Oline Art. Prinsessen var også meget heldig at være modtager af Dorthes julepakke, så hun vidste, hvad hun gik ind til.

Der var 8 pakker i den store pakke, så der var masser af spænding.




Igen har Dorthe ramt helt plet, så prinsessen ser frem til at skulle finde frem til de helt rigtige gaver til sin kreative undersåt - og endda læst, hvor meget prinsessen har drømt om 20 cm ekstra i højden. Og gerne til to undersåtter, så skriv, hvis du har lyst til at være med.

mandag den 20. august 2012

Rødbedesalat

En god og mættende salat med nye rødbeder direkte fra grøntsagskassen fra Mors. Og så er den hurtig at lave, hvis bare man har forberedt en smule. Ikke dårligt for en hårdtarbejdende prinsesse.

Rødbedesalat
4 personer

4 små rødbeder
2 dl kikærter
1 rødløg
200 g feta
Olivenolie, salt og peber

Kog rødbederne til de er møre.
Hæld koldt vand over og gnid skindet af.
Køl af.
Kog kikærterne i rigeligt vand efter de har stået i blød i ca 12 timer. Alternativt kan man købt kikærter på dåse, som allerede er kogt.
Køl af.

Skær rødbederne i tern.
Skær løget i fine strimler.
Bland med de andre ingredienser.
Gem lidt feta til at pynte med.
Bland salaten godt med salt og peber og olivenolie.
Top med smuldret feta og lidt olie.
Server med godt brød eller tilbehør til en god bøf.


søndag den 19. august 2012

Nye forklæder

Mens prinsessen var på ferie, flyttede hun sin systue med, og det var et godt valg. Hun nåede nemlig at få syet en del, og skal nu til at i gang med at starte en lille webshop. Men det bliver først, når hun er færdig med alle sine projekter på arbejde. Men nu er de der, og det er dejligt.


lørdag den 18. august 2012

Slavearbejde

Nogle gange drømmer prinsessen om at kommer hjem til sit eget land, hvor de tjenende ånder står i kø for at servicere prinsessen, og hvor hun kun laver det, hun selv ønsker. I hendes eksilland har hun vilkår som normale mennesker, og det er ikke altid en prinsesse værdig. I hvert fald ikke i weekenden, hvor prinsessen skal arbejde indendørs med den kommende udstilling, mens alle hendes undersåtter slænger sig i solen, som endelig er kommet frem.

Prinsessen håber, at hendes undersåtter skænker hende og de andre hårdtarbejdende royale en solskinstanke i denne solstrålende weekend.

fredag den 17. august 2012

Jordbærgrød

Jordbærrene er for længst plukket og frosset,men de kan jo ikke ligge i fryseren for evigt. Derfor valgte prinsessen at servere en omgang jordbærgrød til dessert på en helt almindelig hverdagsaften. For selvom det er gammeldags hverdagsmad, så skal man ikke kimse af den slags. Det smager himmelsk.


Jordbærgrød

Jordbær til du skammer dig
Sukker
Maizena

Kog jordbær til en grød
Smag til med sukker
Jævn med miazena

Køl grøden af og server med sødmælk eller fløde.

Ikke mere. Ikke mindre.


torsdag den 16. august 2012

DeLonghi - prinsessens nye bedste ven

Prinsessen har i længere tid gået og ventet på det rette tidspunkt til at introducere hendes nye bedste ven. Mange har observeret, at prinsessen har fået nye interesser, og har sikkert undret sig over, hvem dette bekendtskab nu er. Og nu er prinsessen og bedstevennen blevet enige om, at det er på tide at få ansigt på.

Prinsessen præsenterer hermed sin nye bedste ven: DeLonghi



Prinsessen er sikker på, at dette bekendtskab kommer til at vare i mange år fremover, og at I kære undersåtter også vil komme til at kende DeLonghi indgående.

onsdag den 15. august 2012

Totempælen

Torsdag d. 6. september har prinsessen fernisering på sin nye udstilling, som er blevet lavet af kunstneren Io Helweg. Eller, idéen er der og eftersom ingen af prinsessen normale økonomiske partnere syntes ideen var god nok til deres penge, der der nu skåret godt ned i budgettet og højt op for arbejdsmoralen. Heldigvis har prinsessen yderligere fået sig en ny akademisk slave, som med det samme er blevet sat i arbejde.










Prinsessen er ved godt mod og glæder sig til lange arbejdsdage. Husk at skrive ferniseringsdatoen i kalenderen. Det vil glæde prinsessen at se alle sine undersåtter.

tirsdag den 14. august 2012

Hurtig jordbæris

Har man ikke tid til at lave denne lækre jordbæris eller en stuepige til at lave arbejdet for sig, men trænger her og nu, kan denne variant godt gå an.


Jordbæris - den hurtige
Ca. 1000 ml

500 g jordbær
250 g fløde
50 ml sukkerlage
20 ml hyldeblomstsaft

Blend jordbærrene
Pisk fløden let
Bland alle ingredienserne
Kør på den allerede noget brugte men stadig funktionsdygtige ismaskine
Server med det samme - evt. med en lille avec


mandag den 13. august 2012

Citronsorbet

Efter en del flødeis er det nu blevet tid til at stifte bekendtskab med sorbetisen. Om denne is slanker mere end flødeisen må tiden vise, for der kommer en del sukker i, men resten er vand, så mon ikke om prinsessen om ganske få mængder sorbetis kan klemme sig ned i en størrelse 36.

Prinsessen fandt en grundopskrift hos de folkekære Pricebrødre, og startede med at lave en citronsorbet.


Og først til sukkerlagen, som også skal afkøles inden brug, så lav den dagen før isen skal laves.

Sukkerlage til sorbet
ca. 600 ml

325 ml vand
325 g sukker
65 g flydende glukose

Bland det hele sammen og lad det småkoge indtil sukkeret er opløst. Køl sukkerlagen af og hæld på en flaske, med mindre du overvejer at bruge det hele ad een omgang.

Citronsorbet
Ca. 800 ml

250 ml vand
250 ml sukkerlage
Saft fra 2-3 citroner

Bland de tre ingredienser sammen. Start med at tilsætte saften fra de 2 citroner og smag til med den sidste, så du får præcis den syrlighed du ønsker.
Hæld blandingen i din skønne og trofaste ismaskine og kør den i ca 40 minutter til den er lækker sorbetagtig.

Pricerne anbefaler at servere den med et knivspids salt, så kuglen fik lige et par flager Læsøsalt med på vejen, og det var ikke så dårligt endda.


torsdag den 9. august 2012

Dåbsgave

Om en måned skal prinsessens nevø døbes, og prinsessen havde håbet på, at han kunne spises af med en noget mindre krævende gave end den, som niecen fik. Det mente eksilmoderen dog ikke, så nu må prinsessen på tegnebrættet igen. Billederne er samlet sammen, og bamboo fundet frem.

Her er lidt billeder fra sidste dåbsgave, som blev til en familiebog med udklip af ansigter af niecens nærmeste familie.






Og trods prinsessens mangel på talent med en farveblyant i hånden var hun ganske godt tilfreds med resultatet, som blev lavet i programmet GIMP, som fungerede upåklageligt, omend det tog prinsessen et lille stykke tid at finde ud af, eftersom hun aldrig har arbejde med den slags programmer før.
Teksten blev tilføjet i fotobogsprogrammet og så var den gave på plads!

onsdag den 8. august 2012

Vanilleis


Man kommer aldrig uden om en lækker vanilleis, når ismaskinen er i gang. Anne au Chocolat står også som bagkvinde for denne opskrift på en skøn vanilleis, som måske var en smule for flødeagtig for prinsessen.

Vanilleis
ca. 600 ml

250 g sødmælk
75 g flormelis
1 vanillestang
4 æggeblommer
150 g fløde

Bring mælk, 35 g sukker samt vanillestangen tømt for korn i kog
Pisk æggeblommer, 35 g sukker og vanillekorn lyst og luftigt
Hæld den kogende mælk over æggeblandingen under konstant piskning
Hæld cremen tilbage i gryden og varm langsomt til 83 grader
Køl cremen af i køleskabet i ca 1 døgn
Pisk fløden let og bland den med cremen
Kør den på den efterhånden allerede trofaste ismaskine og server til de ventede gæster

tirsdag den 7. august 2012

Vesterhavet

Mens prinsessen arbejder hårdt for at få alle augusts aktiviteter og arrangementer til at falde i hak, tænker hun tilbage på sin ferie, som på en af de varmeste dage i juli gik til Vesterhavet.


Med sådan en udsigt smager frokosten bare bedre.

To nystegte fiskefrikadeller fra fiskemanden, hjemmebagt rugbrød og remo.

Back to work!

mandag den 6. august 2012

Hindbærmuffins

Hindbær egner sig fremragende til en lækker muffin, og denne kage blev hurtigt erklæret for yndlingskagen af eksilfaderen, som dagligt satte en (til flere) af denne slags til livs. Igen er opskriften inspireret herfra.

Husk, at der stadig er hindbær i haven til trods for at det er ved at være sidste chance.

12 hindbærmuffins
2 æg
120 g sukker
120 g blødt smør
170 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 dl mælk
20 g kokosmel
50 g hakket chokolade
150 g hindbær



Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt de andre ingredienser pånær hindbær og piske til en lind dej.
Vend forsigtigt hindbær i dejen.
Hæld i muffinforme.
Bag ved 180 grader i ca 20 minutter. Tjek om de er færdige med en kødnål.
Afkøl på en rist og server lune med en god kop kaffe og en hindbærlikør.


søndag den 5. august 2012

Jordbæris


En af de bedste jordbæris, prinsessen har smagt er denne sag fra Anne au Chocolat. Prinsessen anbefaler alle sine undersåtter at prøve denne is, hvis de mangler sol og sommer i hverdagen!

Jordbæris
ca. 800 ml

100 g fløde
100 g sødmælk
70 g flormelis
3 æggeblommer
400 g jordbær

Bring fløde og mælk i kog sammen med 35 g sukker
Pisk æggeblommer og 35 g sukker lyst og luftigt
Hæld den kogende flødemasse over æggene mens der piskes
Hæld cremen tilbage i gryden og varm langsomt op til 83 grader
Køl cremen af i køleskabet i ca 1 døgn
Blend jordbærrene og bland det sammen med cremen
Kør den lækre jordbærcreme på ismaskinen og nyd sommeren med det samme - evt med et lille drys lakrids.

lørdag den 4. august 2012

Granatæbleis


En af prinsessens yndlingsblogs er Chocolat. Hun tager de skønneste billeder som gør, at man bare må prøve alle hendes opskrifter - blandet andet denne granatæbleis.

Granatæbleis
ca. 500 ml

250 g granatæblekerner
150 g flormelis
140 g fløde
80 g mælk

Blend granatæblekernerne  med 75 g sukker
Si granatæblemassen for de hårde kerner
Bland alle ingredienser sammen og kør massen på den fantastiske ismaskine, som bare kan blive ved og ved og ved!