søndag den 13. januar 2013

Cookies med tranebær, hvid chokolade og lakrids


Da prinsessen er inviteret til housewarming denne snefyldige søndag, tænkte hun, at hun hellere måtte medbringe lidt sødt til at få varmen på. Hun overvejede kort at lave en prøvelagkage, da hendes fødselsdag er lige om hjørnet, men kunne ikke lige overskue det efter en hård uge tilbage på arbejde i den virkelige verden. Derfor blev det til disse lækre cookies, som er nemme og hurtige at få i kagedåsen.

Opskriften er hentet fra Hummingbird Cake Days

Cookies med tranebær, hvid chokolade og lakrids
12-14 stk

135 g blødt smør
80 g sukker
80 g lys muscadova sukker
1 æg
190 g hvedemel
1/2 tsk vanillesukker
1 tsk lakridspulver
100 g tørrede tranebær
80 g hvid chokolade i mindre stykker (knapper, chips...)

Pisk smør og de to slags sukker sammen
Pisk herefter ægget i
Bland resten af ingredienserne i og ælt til en dej
Lad dejen stå et par minutter på køl for at samle sig
Tril dejen i kugler af ca 40 g og læg dem på en bageplade. Tryk dem let flade med hånden
Bag ved 170 grader i ca 15 minutter eller til de er let gyldenbrune
Lad kagerne køle en smule af på bagepladen inden de føres over på en rist
Pak dine cookies pænt ind og gør dig klar til sommerhus housewarming på landet


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Bliver disse cookies sprøde, bløde eller chewy - eller en kombination heraf?
    De ser lækre ud!
    Sommerhilsner fra Benedicte :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Benedicte. Beklager det sene svar. Håber du har kastet dig ud i at lave dem. Det er jo længe siden jeg har lavet dem og så vidt jeg husker blev de ret sprøde med en lidt chewy indre, men jeg vil ikke hænges op på den. Må nok hellere prøvebage dem igen inden længe, med mindre du kan oplyse mig om konsistensen ;-)

      Slet