Prinsessen havde en pose solmodne jordbær fra sidste sæson liggende i fryseren, og så var den islagkage født.
Islagkage med jordbær
Springform ca. 24 cm
Bund
3 æggehvider
200 g hasselnøddemel
75 g sukker
Pisk æggehvider og sukker hvidt og luftigt
Vend de finthakkede hasselnødder i
Tegn en cirkel, der passer til springformen, på et stykke bagepapir og sprøjt dejen ud i cirklen
Bag ved 170 grader i ca 25 min
Lad bunden køle af på en bagerist
Jordbæris (som Anne au Chocolat)
100 g fløde
100 g sødmælk
70 g flormelis
3 æggeblommer
400 g jordbær
Bring fløde og mælk i kog sammen med 35 g sukker
Pisk æggeblommer og 35 g sukker lyst og luftigt
Hæld den kogende flødemasse over æggene mens der piskes
Hæld cremen tilbage i gryden og varm langsomt op til 83 grader
Køl cremen af i køleskabet i ca 1 døgn
Blend jordbærrene og bland det sammen med cremen
Kør den lækre jordbærcreme på ismaskinen
Beklæd bunden af springformen med bagepapir
Læg nøddebunden i springformen
Fyld jordbærisen over og glat den ud på toppen
Sæt springformen i fryseren i minimum 3 timer
Tag islagkagen ud af fryseren 30 minutter før servering og sæt den i køleskabet
Pisk 150 g fløde
Klargør pynten, som i dette tilfælde var nogle jordbær prinsessen faldt over da hun var ude at købe ind. Vel vidende, at de ikke smagte af noget købte hun dem alligevel for pyntens skyld - og flot ser det da også ud - selv for en pyntesyg prinsesse.
Løsn isen fra springformen og læg islagkagen på et passende fad
Beklæd dem med den piskede fløde
Pynt med jordbær
Server
Hvis du som prinsessen glemmer det fine chokoladegitter du har lavet som ekstra pynt, er det ingen skam at komme med det mens gæsterne er gået i gang med at spise - for chokoladen klæder desserten og når prinsessen kan, kan enhver af hendes undersåtter det også uden at tabe ansigt!
Mums den ser nu heller ikke dårlig ud... og den er bare så flot dekoreret... meget meget inponeret
SvarSletTak Christina - det er nemmere end det ser ud!
SvarSlet