onsdag den 13. marts 2013

Banankage i to variationer


Af og til ender prinsessen med et lille bundt overmodne bananer, og den bedste måde at få kål med dem på, er selvfølgelig en banankage. Da prinsessen samtidig havde en del andre ting, hun gerne ville af med, blev det til lidt af en restekage, men hvilken en...

Banankage med kokos
Springform ca. 24 cm

4 æg
200 g sukker
2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
175 g mel
100 g kærnemælk
40 g finthakkede hasselnødder
50 g kokosmel
250 g bananer
150 g smør

Smelt smørret og lad det køle en smule af
Imens piskes æg, vanillesukker og sukker luftigt
Mos bananerne med en gaffel
Tilsæt de andre ingredienser pånær smør og pisk dejen sammen
Vend det smeltede smør i til sidst
Foer bunden af springformen med bagepapir og hæld dejen i formen

Bag ved 180 grader i ca 60 minutter, eller til der ikke længere hænger noget ved en kødnål, når den bliver stukket ned midt i kagen.
Lad kagen køle af i formen til den er til at røre ved. Tag den herefter ud af formen og lad den køle af på en rist.

Pynt kagen med hakket chokolade mens den er varm - så smelter chokoladen automatisk. Eller lav en kakaoglasur.


Hvis man som prinsessen er en kende utålmodig og ikke får bagt kagen nok (40 minutter er bestemt ikke nok), kan den ubagte dej skrabes væk og kommes i vaffeljernet. Det giver søde og sprøde bananvafler med en lækker smag af kokos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar