torsdag den 13. juni 2013

Fragilité











Prinsessen er både menneskers og dyrs bedste ven, og da hun blev inviteret til Tankedal Nights 6 års fødselsdagsfest måtte hun sige mange tak for invitationen, og tilmed tilbyde at medbringe lidt kage til kaffen. Det blev til denne lækre fragilité, som også var et hit på hendes fødselsdagsbord tidligere på året.


Hasselnøddefragilité
Springform 26 cm

Bunde
360 g sukker
390 g hasselnødder
450 g æggehvider
1,5 spsk kartoffelmel

Hak hasselnødder samt 150 g sukker fint i en minihakker eller foodprossesor
Kom nøddemassen i en skål og tilsæt 150 g æggehvider og rør sammen til en ensartet masse
Pisk 300 g æggehvider med kartoffelmel og 100 g sukker til en marengs
Tilsæt det resterende sukker undervejs
Pisk indtil du har en sej marengs
Kom 1/3 af marengsen i nøddemassen og vend det rundt til det er en ensartet masse
Kom nøddemassen i marengsen og vend rundt
Kom nøddemarengsen i en sprøjtepose
Tegn rundt om springformen på 4 stykker bagepapir og sprøjt nøddemarengsen ud
Bag de 4 bunde ved 170 grader i ca 20 minutter
Køl af

Smørcreme
150 g nougat
750 g smør
360 g flormelis
1 dl kold espresso

Smelt nougat over vandbad
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt - det tager mindst 10 minutter
Tilsæt den smeltede nougat, som nu er blevet afkølet
Tilsæt til sidst den kolde espresso lidt ad gangen mens der stadig piskes

Sammenlægning
Tag 4 spsk smørcreme fra til at smøre kagen op med
Fyld resten i en sprøjtepose
Læg en bund i en ren springform
Fyld 1/3 smørcreme på nøddebunden
Læg endnu en nøddebund på og fortsæt til der er tre lag smørcreme og afslut med en bund
Sæt kagen på køl til dagen efter

Pynt
150 g hasselnødder
kakao
resten af smørcremen

Rist nødderne på en pande og hak dem fint
Tag kagen ud af spingformen ved at vende den ud på serveringsfadet
Smør kagen op med smørcremen
"Lim" hasselnødderne på kagen
Si kakao over kagen og server straks til de sultne fødselsdagsgæster inden hesteshowet starter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar