fredag den 28. juni 2013

Grøn karrysuppe


Da prinsessen var i eksil i Cambodja, havde hun en fantastisk kok, som kunne lave den skønneste grønne karrysuppe. Prinsessen har fået lov til at give opskriften videre, og det gør hun hermed.

Grøn karrysuppe
ca. 4 pers

2 ds kokosmælk
2 ds kyllingefond (eller lidt kyllingeskrog)
1-2 spsk grøn karry paste, afhængig af smagsløg
3 fed hvidløg
2 stængler citrongræs
fiskesauce
sukker
2 lime
200 g kyllingefilet
400 g champignon
4 forårsløg
1 chili
200 g glasnudler

Hak hvidløget fint og svits det i en gryde i lidt olie
Kom karrypasten i og svits den i et par minutter
Tilsæt kokosmælk og kyllingefond (alternativt vand og skrog og lad det simre i 30 minutter)
Mas citrongræs med en kniv og riv det på langs i tynde stængler og tilsæt det suppen
Smag til med fiskesauce, sukker og lime
Lad suppen simre i ca 30 minutter
Skær kyllingefileterne i tern
Rens champignon og skær dem i kvarte
Snit forårsløg og kom det i en skål
Snit chili og kom det i en skål
Skær lime i både og kom i en skål
Hæld kogende vand over nudlerne og hæld vandet fra når de er klar - kom i en skål

5 minutter før suppen skal serveres kommes kylling og champignon i suppen og koges med til kyllingen er kogt

Server, så gæsterne selv kan anrette deres suppe efter smag

Start med at komme lidt nudler i en skål
Kom suppe over
Slut af med at drysse forårsløg og chili over og pres lidt lime over efter smag

Velbekomme.


Prinsessen drager nu tre uger til Canada og derfor vil bloggen også holde ferie. Hun glæder sig til at fortælle om sin rejse når hun er tilbage i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar