En æblekage kommer sjældent alene, og da prinsessen stadig har æbler i køkkenet som skal bruges og da hun fik gæster i lørdags, tænkte hun, at hun passende kunne afprøve endnu en opskrift, som er inspireret her fra.
Æblekage
Ringform 26 cm
380 g smør
500 g sukker
2 tsk vanillesukker
200 g hvedemel
6 æg
100 g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
7-800 g æbler
3-4 spsk kanel
Pisk det bløde smør, vanillesukker og sukkeret sammen så det bliver en lys og luftig masse
Tilsæt æggene et ad gangen under piskning
Pisk herefter mel og bagepulver i dejen
Skræl æblerne, skær kernehuset ud og skær æblet i mindre både
Bland æblebådene med kanel
Tag halvdelen af dejen og bland 200 g æbler i
Fyld æbledejen i en bagepapirbeklædt springform og kom herefter den almindelige dej over
Tryk resten af æblerne ned i toppen af kagen i et fint mønster
Bag ved 190 grader i ca 75 minutter.
Server med drænet yoghurt rørt op med lidt vanille
Mums det ser godt ud :)
SvarSletDet var det også!
Slet