søndag den 22. september 2013

Æblekage II

En æblekage kommer sjældent alene, og da prinsessen stadig har æbler i køkkenet som skal bruges og da hun fik gæster i lørdags, tænkte hun, at hun passende kunne afprøve endnu en opskrift, som er inspireret her fra.


Æblekage
Ringform 26 cm

380 g smør
500 g sukker
2 tsk vanillesukker
200 g hvedemel
6 æg
100 g fuldkornshvedemel
2 tsk bagepulver
7-800 g æbler
3-4 spsk kanel

Pisk det bløde smør, vanillesukker og sukkeret sammen så det bliver en lys og luftig masse
Tilsæt æggene et ad gangen under piskning
Pisk herefter mel og bagepulver i dejen

Skræl æblerne, skær kernehuset ud og skær æblet i mindre både
Bland æblebådene med kanel
Tag halvdelen af dejen og bland 200 g æbler i
Fyld æbledejen i en bagepapirbeklædt springform og kom herefter den almindelige dej over
Tryk resten af æblerne ned i toppen af kagen i et fint mønster
Bag ved 190 grader i ca 75 minutter.
Server med drænet yoghurt rørt op med lidt vanille


2 kommentarer: