torsdag den 26. september 2013

Geleteret kærnemælk og blåbærsorbet


Desserten til fredagens gæster kom også fra kogebogen Kokkenes Klimakogebog, og er en opskrift udviklet af Vivi Schou. En dejlig sommerlig dessert, som binder sensommeren godt sammen med det kommende efterår.

Geleteret kærnemælk med blåbærsorbet
4 personer

Geleteret kærnemælk
4,5 dl kærnemælk
1,5 dl fløde
Skallen af 1/2 citron
Kornene fra 1/2 vanillestang
40 g sukker
2 blade husblas

Blåbærsorbet
200 g blåbær
40 g sukker
40 g glukose
25 ml vand
1 blad husblas

Læg husblasen i blød i koldt vand
Blend kærnemælk, fløde, reven citronskal, sukker og vanillekorn sammen til al sukkeret er opløst
Tag 1 dl af kærnemælken og varm den forsigtigt op. Opløs husblasen her i
Kom halvdelen af kærnemælken i gryden og bland godt inden den sidste del også blandes i
Fordel blandingen i ramekiner og sæt på køl i minimum 4 timer, så geleen kan sætte sig

Læg husblasen i blød i koldt vand
Varm sukker, glukose og vand og kog det til en sirup
Lad det køle en smule af inden husblasen opløses heri
Køl lagen af
Blend blåbær, og hvis du ikke er til det rustikke, så si massen
Bland sukkerlagen i og kør massen på en ismaskine eller kom det i fryseren og pisk hver halve time til sorbeten er næsten helt frossen.

Server retten ved at scoope en kugle sorbet oven på kærnemælksgeléen og drys evt en lille smule rålakrids over.


2 kommentarer:

  1. Ååh, det ser yummet ud! Kærnemælk er desserter ér bare godt.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg havde helt glemt hvor godt det smager, men det var fantastisk!

      Slet