mandag den 2. december 2013

Saltede mandler


Nu starter der en uge med en mere detaljeret gennemgang af retterne til damemiddagen.

Vi startede med en lille snack til drinken, som  manden i Kvickly kaldte "Rågelejedrinken". 2 dele kir og 1 del lime og så knuste is. De fleste syntes godt om den og bragte dem tilbage til 80'erne. De ikkealkoholiserede fik æblejuice med danskvand.

Saltede mandler er overraskende nemme at lave, så kom bare i gang. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift.

Saltede mandler

200 g mandler
2 dl vand
3 spsk salt

Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Rør rundt til saltet er opløst
Kom mandlerne i og kog op
Sluk for varmen og lad mandlerne trække i saltvandet i 20 minutter i gryden under låg
Hæld vandet fra mandlerne og kom dem på en bageplade
Tør mandlerne i ovenen ved 150 grader i 20 minutter
Lad dem køle af og server dem
De kan holde sig i et stykke tid i en lufttæt beholder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar