tirsdag den 27. maj 2014

Rabarberkylling


Da vi fik gæster i fredags havde jeg en kylling og nogle rabarber i fryseren og tænkte det ville gøre sig godt sammen, så jeg googlede lidt rundt og fandt Piserisets opskrift, som jeg tog udgangspunkt i. Det blev til en skøn og mør kylling med en lækker skysauce.

Rabarberkylling
ca 4 pers

1 kylling
400 g rabarber
4 rødløg
4 fed hvidløg
1 dl mandler

2 spsk ramsløgsalt
 ca 10 cm kanelstang brækket i mindre stykker
5 kardemommekapsler
1 tsk korianderfrø
1 tsk fennikelfrø
1 tsk peberkorn
1 stjerneanis

1 dl vand
1,5 tsk mørk sirup
1,5 tsk flydende honning


Soigner kyllingen og parter den i mindre stykker
Kom alle krydderierne i en morter og knus dem forsigtigt
Knid krydderiblandingen ind i kylingen og lad det stå en times tid og trække i et fad

Skær rødløgene i mindre skiver
Smut mandlerne og hak dem groft
Rens rabarberne og skær dem i 2-3 cm stykker
Mas hvidløgsfedene og tag skallen af
Kom ingredienserne i kyllingefadet og sørg for at der både er rabarber og løg under og ved siden af kyllingestykkerne

Opløs sirup og honning ivandet
Kom sukkervandet over kyllingen

Kom kyllingen i en 225 grader varm ovn
Skru med det samme ned på 180 grader og steg kyllingen i ca 1 time eller til kyllingen er mør
Server med ris





Ingen kommentarer:

Send en kommentar