mandag den 18. august 2014

Fiskelasagne - Asian style


Jeg er ikke forfærdelig opfindsom når det kommer til fisk, og plejer at panere det og stege det på panden. Men jeg har gået og tænkt på en asiatisk lasagne, da jeg havde nogle lasagneplader der skulle bruges. Prinsgemalen syntes nok at udløbsdatoen i 2012 skulle have gjort at de var blevet kylet ud for længe siden, men det er jo tørret pasta, så der sker nok ikke så meget ved det. Nu er de i hvert fald væk. Tilbage til lasagnen, som blev ganske vellykket omend en lille smule våd.

Fiskelasagne - Asian Style
Ca 4-6 pers

1 løg
3 fed hvidløg
1 chili (af de milde)
3 cm ingefær
1-3 spsk grøn og/eller rød currypaste
500 g spinat (frisk eller frossen)
1 ds kokosmælk
1 ds hakkede tomater
5 torskefileter
300 g svampe (jeg brugte portobello)
1/2 pakke lasagneplader
3 mozzarellakugler

Skær løg, hvidløg, chili og ingefær i små tern og svits dem i olie
Kom karrypasta i og svits det med i et par minutter
Kom kokosmælken i, og smag til, om der er nok pasta i til dine smagsløg
Kom hakkede tomater i
Kom spinaten i og lad enten de rosne spinatkugler tø op i væden eller lad den friske falde sammen
Kog op og lad simre

Skær svampene i skiver og steg dem hårdt på en pande i smør og krydr dem med salt og peber

Skær mozzarellakuglerne i skiver og læg dem klar

Sammenlægning
Tag et ildfast fad, hvor de fem filetter kan ligge uden at ligge oven på hinanden
Start med et lille lag spinatsauce
Læg lasagneplader over
Læg torskefileterne på og kom spinatsauce over
Læg lasangeplader
Kom et lille lag spinatsauce og svampe på
Lasagneplader
Resten af spinatsaucen kommes på og toppes med mozzarellaskiverne
Sæt  den forvarmet ovn på 200 grader og bag i ca 50 minutter
Lad lasagnen trække i 15-20 minutter i den slukkede ovn med lågen åben
Server med en salat og en skive lime


2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud :-)
    En anden god ting vedrørende fisk er at panere dem - i knust flæskesvær!
    Ja, du læste rigtigt .... det smager super godt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Merete. Har hørt om at panere i flæskesværd sådan LCHF style, men har ikke fået det prøvet endnu, men det kan da godt være mine rødspætter skal udsættes for den behandling -)

      Slet