fredag den 9. januar 2015

Stegt spidskål med fiskerulle


Nogle gange skal det bare være nemt, og så er det godt når det også smager godt. Det er første gang jeg har stegt spidskål på panden, men det er bestemt ikke sidste gang. Kålen bliver karameliseret og lækker, og fiskene passer godt til.

Spidskål med fiskeruller
2 personer

1 spidskål
1/2 citron
smør
salt

4-6 fiskefileter
1æg
1 dl rasp
salt og peber
smør

Rul fiskefileterne sammen til små ruller og vikl husholdningsfilm omkring dem og bind en knude, så der ikke kan komme vand ind
Bring vand i kog i en gryde og damp fileterne deri i 10 minutter
Klip filmen af og lad fiskerullerne køle af

Skær spidskålen halvt over og tag de yderste blade af
Kom godt med smør på en pande og steg kålen ved middel varme i ca 30 minutter, mens det vendes jævnligt
Når kålen er ved at være færdig piskes et æg og fiskerullerne vender deri og herefter i rasp, krydret med salt og peber
Steg fiskerullerne i smør

Kom spidskålen på en tallerken og server med flagesalt og citron samt de færdige fiskeruller.

Så nemt. Så godt.

2 kommentarer:

  1. Å begge dele er bare et sort hit her i huset. Børnene er vilde med paneret fisk og vi voksne elsker stegt spidskål. Jeg laver nu mest det sidste om sommeren, men nu fik jeg lige lyst da jeg så det hos dig. MUMS.

    SvarSlet