torsdag den 26. februar 2015

Hindbær macaron


Jeg har aldrig lavet de perfekte macarons, men jeg bliver ved med at prøve, for på et eller andet tidspunkt må det vel lykkes tænker jeg. Og selvom de ikke skinner i overfladen og er helt flade, så smager de stadig godt.

Opskiften er taget her fra.

Hindbær macarons
ca 20 stk

75 g mandelmel
75 g flormelis
50 g æggehvide
75 g sukker
25 g vand
Farve

Smørcreme
120 g flormelis
35 g blødt smør
2 spsk hindbærsaft
5 g vanillesukker
1 tsk cironsaft

Rør mandelmel og flormelis sammen med halvdelen af æggehviderne (25 g) og farve
Kom sukker og vand i en lille gryde og kog det op til 117 grader C
Pisk de sidste 25 g æggehvider stive og pisk siruppen i
Pisk videre til marengsen er lunken
Vend marengsen i mandelmassen
Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt små bunde ud, som er samme størrelse
Lad bundene hvile i 30 minutter
Bag ved 150 grader i 8 minutter og herefter 5 minutter ved 130 grader med ovnlågen på klem

Pisk alle ingredienser sammen til smørcremen
Tilsæt evt lidt mere flormelis, hvis massen er for flydende og lidt mere hundbærsaft hvis den er for stiv
Kom smørcremen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på halvdelen af bundene
Læg dem sammen og lad dem trække i et par timer
De er også gode dagene efter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar