fredag den 27. februar 2015

Jordbærskum


De her skumfiduser er en Luisa Lorangopskrift, og hvis man spørger mig sidder de lige i skabet. jeg er begejstret.

Jordbærskum
ca 50 stk

10 blade husblas
120 g koldt vand
400 g sukker
250 g lys sirup
1 nip salt
2 spsk jordbærsaft
Ca 250 g flormelis

Udblød husblas i koldt vand
Kom vand, sukker, sirup, salt og jordbærsaft i en gryde
Lad det simre til det er 115 grader C
Klem vandet af husblassen og smelt det i sukkermassen under omrøring
Kom sukkermassen i en skål og pisk den i ca 10 minutter til den er afkølet og sej og luftig
Tag en fast form (20x30 cm) og foer den med bagepapir
Kom godt med flormelis i den og hæld derefter sukkermassen deri
Drys flormelis på toppen og lad massen sætte sig natten over
Løsn den nu stivnede sukkermasse fra bagepapiret og hav en skål med flormelis
Klip passende stykker skumfiduser og vend dem i flormelis, så de ikke klistrer sammen
Spis med det samme - de er ret vanedannende!

Jordbærsaften kan selvfølgelig udskiftes med alle mulige smagsvarianter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar