onsdag den 15. juli 2015

Ingefærlemonade


Hvis man savner lidt læskende og er ved at være træt af hyldeblomstsaften, så er her et godt bud på et alternativ; ingefærlemonade, som er lavet på en ingefærsirup blandet op med citronsaft og vand. Simpelt og lækkert. Når du nu alligevel er i gang kan du bare doble portionen. Den skal nok forsvinde.

Ingefærlemonade
ca 5 dl sirup


1 dl sukker
5 dl vand
4 cm ingefær

Citronsaft

Vask ingefæren og lad den beholde skrællen på
Skær den i mindre stykker
Kom alle ingredienser i en kasserolle og kog op
Lad det simre i 5 minutter og tag af varmen
Kom det hele i skoldede glas og så er siruppen klar til brug

Bland 200 ml sirup med saften fra 1 citron og ca 2-3 dl vand med eller uden brus
Smag til med sirup, citron eller vand til det passer dine smagsløg
Kom isterninger i og pynt evt med lidt mynte

Ingefærlemonaden kan selvfølgelig gøres både stærkere eller svagere ved at ændre på mængden af ingefær og kan bruges til desserter eller til at friske en god hyldeblomstsaft op med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar