onsdag den 26. august 2015

Fragilité


Jeg prøvede en ny opskrift på fragilité, og den er rigtig god og noget lettere end den anden jeg tidligere har lavet, så nu får I også opskriften, som er hentet lige her, men kom dog ikke til at ligne resultatet. Ikke desto mindre smagte den rigtigt godt.

Fragilité
10-12 pers

Bunde
200 g hasselnødder
200 g flormelis
8 æggehvider
150 g sukker
1 knivspids salt

Start med at afskalle hasselnødderne ved at bage dem i ovnen ved 175 grader i 10 minutter
Hæld dem over i et viskestykke og gnid dem mod hinanden til de er afskallede
Det gør ikke noget hvis ikke al skallen ryger af
Blend hasselnødder og flormelis fint
Pisk æggehvider, sukker og salt stift
Vend forsigtigt hasselnødderne i marengsen
Fordel marengsen på to bageplader
Bag ved 150 grader ca 40-50 minutter
Afkøl på en rist

Creme
4 æggehvider
200 g sukker
250 g smør
2 spsk espresso
1 spsk cognac

Pisk æggehvider og sukker til marengs
Pisk blødt smør i tern i
Tilsæt til sidst espresso og cognac mens der piskes

Frigør bundene fra bagepapiret og del dem i to
Læg den første bund på et spækbræt og kom herefter creme på
Gentag til den sidste bund er lagt på og smør et tyndt lag creme på toppen af den
Sæt på køl i minimum 2 timer

Skær kanterne af kagen
Og skær den i mindre stykker
Drys kakao over toppen lige før servering
Jeg kan bedst lide den kold, men hvis man er til lidt mere smørsmag skal den bare have stuetemperatur når den serveres

Ingen kommentarer:

Send en kommentar