søndag den 3. juli 2016

Banankage med chokoladeganache


Der er også blevet tid til at bage lidt indimellem arbejde, eksamenslæsning og fritidsinteresser. Da jeg løb ind i nogle billige, meget modne bananer, var det en god undskyldning for at bage en banankage, som gode kollegaer blev meget glade for. Opskriften er hentet her, og er super lækker.

Banankage med chokoladeganache
Springform ca 24 cm

4 modne bananer
1 vaniljestang
230 g rørsukker
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g smør
75 g chokolade




75 g chokolade
75 g fløde

Mos bananerne
Smelt smørret og lad det køle lidt af
Skrab vaniliekornene ud af stangen og mos dem ud i lidt af sukkeret
Pisk sukker, vanillesukker og æg luftigt
Vend mel og bagepulver i
Vend det smeltede og let afkølede smør i
Vend tilsidst de mosede banener og 75 g hakket chokolade i dejen og den er klar

Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader i ca 40 minutter eller til der ikke hænger noget ved når du stikker en kødnål ned i midten af kagen.

Smelt fløden og hæld den over den hakkede chokolade
Rør rundt til chokoladen er smeltet
Hæld ganachen over kagen og server
Den er også god dagen efter - hvis der er mere tilbage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar