mandag den 3. oktober 2016

Fyldte portobellosvampe




Jeg er et kødmenneske, men jeg vil virkelig gerne prøve at spise mindre kød i forhold til vores CO2-forurening. Det er bare så svært at begynde at omlægge sin madlavning når man kommer sent hjem fra arbejde og bare vil lave noget nemt - for så kører det på rutinen, som er kød og salat.

Forleden havde de portobellosvampe på tilbud, så jeg valgte at lave fyldte portobellosvampe. Og da man ikke bare sådan lige skal gå fra meget kød til intet kød, kom der en lille smule bacon i, men det kan man selvfølgelig udelade, hvis man godt kan tage en kold tyrker.

Fyldet kan varieres i det uendelige, så det er også en god tøm-køleskabet-ret.

Fyldte portobellosvampe
2 personer

3-4 portobellosvampe
1 grøn peber
1 løg
2 fed hvidløg
100 g bacon
1 tsk timian
salt og peber
Parmesan

Rens svampene og skær stokken af
Fjern lamellerne, hvilket gøres ret nemt med et parisiennejern, så der er meget plads i svampen
Skær stok og lameller i mindre tern
Skær peber i tern
Skær løg og hvidløg i tern
Skær bacon i tern og svits dem
Kom herefter løg og hvidløg på panden
Hernæst svampe og til sidst peberfrugt
Kom fyldet ned i svampene og riv parmesan over
Bag i ovnen ved 200 grader i ca 12 minutter eller til osten er gylden

Server med salat

Ingen kommentarer:

Send en kommentar